Jablka jsou zdravé ovoce známé po celém světě. Recept by měl být lehký a zdravý, aby zdůraznil jejich kvalitu.

Suroviny
- Zelená jablka 4
- Kuřecí prsa 250 g
- Kari masala 1 polévková lžíce
- Rozinky 30 g
- Tyčinky skořice 2
- Badyán 3
- Čerstvá máta 1 trs
- Sůl 1 špetka

Postup
1. Kuře nakrájejte na tenké proužky
2. Kuřecí proužky vložte do mísy a přidejte kari masalu, špetku soli a lístky máty.
3. Přidejte rozinky a piniové oříšky a dobře promíchejte.
1. ![Zelená jablka plněná kuřecí masalou - step1]()

2. ![Zelená jablka plněná kuřecí masalou - step2]()

4. Odstraňte vnitřní část jablek.
5. Lžící naplňte jablka ochuceným kuřecím masem a vložte je do pekáče spolu se skořicí a badyánem.
6. Naplňte nádržku na vodu v troubě.
5a. ![Zelená jablka plněná kuřecí masalou - step5a]()

5b. ![Zelená jablka plněná kuřecí masalou - step5b]()

7. Jablka rozložte na plech a poté je vložte do trouby.
8. Nastavte parametry pečení: funkce větrání, 180 °C a střední úroveň páry.
9. Po upečení podávejte jablka s vlastní šťávou.
7. ![Zelená jablka plněná kuřecí masalou - step7]()

8. ![Zelená jablka plněná kuřecí masalou - step8]()

9. ![Zelená jablka plněná kuřecí masalou - step9]()
