Klasický indonéský pokrm upravený a odlehčený ve středomořském stylu, ideální pro chvíle sdílení s blízkými

Suroviny
- Bio kuřecí prsa 400 g
- Mandlová mouka 100 g
- Arašídové máslo 2 polévkové lžíce
- Sójová omáčka 2 polévkové lžíce
- Šalotka 2
- Limetka 1
- Mořská sůl špetka
- Bambusové špízy 8
- Slunečnicový olej 4 polévkové lžíce

Postup
1. Kuřecí maso nakrájejte na dlouhé tenké proužky.
2. Navlékněte kuřecí proužky na tyčinky.
3. Do misky nasypte mandlovou mouku.
1. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step1]()

1. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step1]()

2. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step2]()

2. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step2]()

3. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step3]()

3. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step3]()

4. Přidejte arašídové máslo a sójovou omáčku.
5. Najemno nakrájejte šalotku a přidejte ji do směsi.
6. Lžící pokryjte špízy připravenou směsí.
4. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step4]()

4. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step4]()

5. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step5]()

5. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step5]()

6. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step6]()

6. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step6]()

7. Špízy naaranžujte na talíř určený pro smažení Crisp Fry v mikrovlnné troubě.
8. Vložte talíř do prohlubně.
9. Nastavte funkci Crisp Fry, zadejte hmotnost a stisknutím tlačítka Start spusťte vaření.
7. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step7]()

7. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step7]()

8. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step8]()

8. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step8]()

9. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step9]()

9. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step9]()

10. Mezitím vyšlehejte limetkovou šťávu s olejem a solí.
11. Po uvaření špízy vyjměte.
12. Podávejte posypané mořskou solí a s limetkovou omáčkou.
10. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step10]()

10. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step10]()

11. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step11]()

11. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step11]()

12. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step12]()

12. ![Kuřecí satay obalované v mandlové mouce bez lepku - step12]()
