Šafránová Omáčka s Cuketou a Slaninou

Doba přípravy
5 Minuty
Doba vaření
30 Minuty
Barva šafránu, kouřová chuť špeku a svěží chuť cukety se mísí v omáčce, která je pastvou pro oči a potěšením pro chuťové pohárky. Vyzkoušejte ji s krátkými těstovinami, jako rychlý a lahodný první chod.

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Penne
  • 80 g Na kostičky nakrájená šunka nebo slanina
  • 5 Středně velké cukety
  • 200 ml Smetana na vaření
  • několik větviček Tymián
  • 1 sáček Šafrán
  • podle chuti Extra panenský olivový olej
  • Polovina šalotky
  • podle chuti Sůl a pepř
Postup

1. Je čas odstranit z cuket špičky, cukety omýt a nakrájet na půlměsíčky. Poté nakrájejte šalotku

2. Zapněte sporák. Postavte na něj velkou nepřilnavou pánev, dejte na ni kapku extra panenského olivového oleje, a až se olej rozpálí, přidejte šalotku.

3. Zahřejte asi dvě minuty, pak přidejte slaninu: vařte na středním ohni 10 minut, pak přidejte cuketu a pokračujte ve vaření asi 15 minut, osolte a opepřete.

4. Šafrán rozpusťte ve smetaně na vaření a přidejte k cuketám: prohřejte a ochuťte tymiánem.

5. Je čas uvařit těstoviny penne al dente a dochutit je omáčkou.