Pražma Královská s Fenyklem

Doba přípravy
10 Minuty
Doba vaření
15 Minuty
Pražma královská je lehká a voňavá ryba. To, že je protagonistou mnoha diet, nás nesmí zmást o tom, že není chutná. Aroma tohoto pokrmu zkuste zvýraznit pomerančovou kůrou a několika semínky fenyklu; získáte tím vynikající druhý chod.

Suroviny

  • 4 Filety z Pražmy mořské
  • 2 Fenykl
  • Půl sklenice Bílé víno
  • 30 g Máslo
  • 1 Pomerančová kůra nakrájená na proužky
  • 1 lžíce Olej
  • Několik listů Bazalka
  • 1 čajová lžička Semínka fenyklu
  • podle chuti Sůl a pepř
Postup

1. Nejprve filety Pražmy královské potřeme olivovým olejem, posypeme semínky fenyklu, přidáme polovinu nasekané bazalky a několik tenkých proužků pomerančové kůry, osolíme a opepříme.

2. Dále očistíme fenykl a nakrájíme ho na tenké proužky.

3. Poté postavte pánev na sporák.

4. Přidejte máslo a nechte ho rozpustit.

5. Přidejte fenykl, 2 minuty opékejte, osolte, zalijte bílým vínem a nechte odpařit.

6. Poté fenykl odložte stranou a na pánev vložte filety z Pražmy; opečte je z obou stran, nyní přidejte fenykl a posypte zbylou bazalkou a pomerančovou kůrou. Podávejte ihned.