Omáčka z Lilku a Cukety

Doba přípravy
5 Minuty
Doba vaření
20 Minuty
Tajemstvím přípravy dobrých těstovin je kromě vaření "al dente" také omáčka, která je hodna svého jména. Tato omáčka z cukety a lilku, která má rustikální a domácí chuť, je jednou z nich. Ideální řešení, jak si připravit vegetariánský, ale chutný pokrm.

Suroviny

  • 300 g Rajčatová omáčka
  • 1 Lilek
  • 2 Cuketa
  • 1 stroužek Česnek
  • několik větviček Bazalka a majoránka
  • 3 lžíce Extra panenský olivový olej
  • podle chuti Sůl a pepř
Postup

1. Začněte s očištěním a nakrájením lilku a cukety na kostičky.

2. Postavte pánev na sporák.

3. Nyní je čas přidat olej, česnek a několik listů, lilek a cuketu a vše nechat 3-4 minuty orestovat.

4. Poté přidejte rajčatovou omáčku, sůl a pepř a pokračujte ve vaření asi 15 minut.

5. Po dokončení vaření vyjměte stroužek česneku a posypte bazalkou a lístky majoránky.