Kuře na Olivách a Pomerančích

Doba přípravy
120 Minuty
Doba vaření
40 Minuty
Již samotný název tohoto receptu evokuje gurmánskou rafinovanost a jeho chuť nikdy nezradí první dojem. Ideální druhý chod důležité večeře, zejména pokud chcete získat hodnotu za peníze.

Suroviny

  • 1 Kuřecí prsa
  • 1 Pomeranč
  • 2 lžíce Taggiasche nebo tmavé olivy naložené v oleji
  • 1 větvička Cherry rajčata
  • polovina sklenice Bílé víno
  • 1 větvička Majoránka
  • několik lístků Šalvěj
  • několik větviček Tymián
  • 1 stroužek Česnek
  • podle chuti Extra panenský olivový olej
  • podle chuti Sůl a pepř
Postup

1. Začneme s několikahodinovým marinováním kuřete v bílém víně, pomerančové kůře, polovině používaných bylinek a lžíci oleje.

2. Poté do pánve přidejte lžíci extra panenského olivového oleje, šalvěj, majoránku a tymián (část odložte stranou na později) a stroužek česněku; pár minut nechte vařit a pak do pánve položte obě poloviny kuřete vyjmuté z marinády.

3. Kuře z obou stran opečte, přidejte pomerančovou šťávu a olivy. Pokračujte ve vaření asi půl hodiny, pánev přikryjte pokličkou.

4. Dále přidejte také cherry rajčátka nakrájená na čtvrtky a zbývající bylinky a vařte na mírném ohni asi 5 minut.