Krémové a Malinové Mille-feuille

  • Zkopírovat odkaz
Krémové a Malinové Mille-feuille main image
Související technologie:
CRISP
Objevte více
Obtížnost
Střední
Doba přípravy
25 Minuty
Doba vaření
Chef Plus: 9 minut
Supreme: 11 minut
Počet porcí
4 osoby
Gurmánská verze skvělého klasického pokrmu s vyváženou kombinací listového těsta a krému podávaná v malých lahodných porcích, ozdobená květy a ozdobená navíc čerstvými malinami.
Krémové a Malinové Mille-feuille ingredients
Vegetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Listové těsto 150 g
  • Žloutky 4
  • Kukuřičný škrob 30 g
  • Cukr krupice 60 g
  • Moučkový cukr 2 lžíce
  • Maliny 50 g
  • Vanilkový lusk 1
  • Mléko 200 ml
  • Citron ½

Postup

1. V míse ušlehejte žloutky s cukrem do hladké pěny.
2. Přidejte kukuřičný škrob a dobře promíchejte.
3. Přidejte mléko, vanilkový lusk a citronovou kůru a dobře promíchejte do hladka.
4. Mísu zakryjte průhlednou fólií vhodnou do mikrovlnné trouby a vložte ji do mikrovlnné trouby: nastavte výkon 750 W na 2 minuty pro 2 porce, 4 minuty pro 4 porce.
5. Mezitím rozválejte listové těsto a nakrájejte ho na obdélníky široké asi 1 prst.
6. Obdélníky položte na speciální talíř Crisp a posypte je moučkovým cukrem.
7. Talíř Crisp vložte do mikrovlnné trouby, zvolte funkci Crisp a nastavte dobu přípravy na 11 minut.
8. Jakmile je listové těsto upečené, sestavte dort tak, že na talíř střídavě naaranžujete vrstvy krému a vrstvy listového těsta umístěné vodorovně. Poté ho ozdobte malinami a přikryjte malými jedlými květy.
CRISP

Související technologie:

CRISP

Funkce Crisp umožňuje dosáhnout křupavého, zlatavého povrchu pokrmů.
Související recepty