Zázvorové Masové Kuličky z Mořských Plodů

Doba přípravy
25 Minuty
Doba vaření
10 Minuty
Základem tohoto pokrmu jsou královské krevety (mazzancolle) a mořský vlk. Svěžest moře je oživena ostrou chutí zázvoru, starobylého koření, které získává v mnoha současných receptech nové rozměry. Milovníci mořských plodů nebudou zklamáni, protože tato kombinace je vskutku vydařená.

Suroviny

  • 150 g Syrová krevetové maso
  • 150 g Filet z mořského vlka (nebo pražmy)
  • 2 plátky Nakrájený bochník chleba
  • 1 Citronová kůra
  • několik větviček Kopr
  • 2 větvičky Majoránka
  • 1 kus Zázvor
  • podle chuti Sůl a pepř
  • 1 Vejce
  • 40 g Mandle nakrájené na plátky
  • podle chuti Strouhanka
  • Arašídový olej
Postup

1. Začněte očištěním krevet: odstraňte krunýře a ocásky, poté odstraňte střívka.

2. Poté krevety opláchněte studenou vodou a nasekejte nožem nahrubo.

3. Z filetů mořského vlka se zbavte kůže, šupin a kostí poté pomocí porcovacího nože (též velkého kuchyňského nože) je nakrájejte na malé kostičky.

4. V mixéru rozmixujte plátky chleba bez kůrky s bylinkami a poté přidejte vejce.

5. V míse smíchejte rybí maso a maso mořských plodů, které ochuťte citronovou kůrou, zázvorovou šťávou získanou nastrouháním kořene na kousku bílé papírové utěrky a jejím následovným vymačkáním, poté dochuťte solí a pepřem.

6. Do směsi přidejte chléb a bylinkový krém a navlhčenýma rukama vytvořte malé kuličky o průměru 2 cm; pokud je směs příliš řídká, přidejte několik dalších lžic strouhanky na zpevnění.

7. Poté kuličky obalte ve strouhance smíchané s mandlemi.

8. Na zapnutý sporák postavte prostorný kastrol s velkým množstvím arašídového oleje a kuličky smažte při teplotě asi 170°. Podávejte ihned.