1. Začněte očištěním krevet: odstraňte krunýře a ocásky, poté odstraňte střívka.
2. Poté krevety opláchněte studenou vodou a nasekejte nožem nahrubo.
3. Z filetů mořského vlka se zbavte kůže, šupin a kostí poté pomocí porcovacího nože (též velkého kuchyňského nože) je nakrájejte na malé kostičky.
4. V mixéru rozmixujte plátky chleba bez kůrky s bylinkami a poté přidejte vejce.
5. V míse smíchejte rybí maso a maso mořských plodů, které ochuťte citronovou kůrou, zázvorovou šťávou získanou nastrouháním kořene na kousku bílé papírové utěrky a jejím následovným vymačkáním, poté dochuťte solí a pepřem.
6. Do směsi přidejte chléb a bylinkový krém a navlhčenýma rukama vytvořte malé kuličky o průměru 2 cm; pokud je směs příliš řídká, přidejte několik dalších lžic strouhanky na zpevnění.
7. Poté kuličky obalte ve strouhance smíchané s mandlemi.
8. Na zapnutý sporák postavte prostorný kastrol s velkým množstvím arašídového oleje a kuličky smažte při teplotě asi 170°. Podávejte ihned.