Mečoun v Mandlové Krustě

Doba přípravy
8 Minuty
Doba vaření
10 Minuty
Drobené mandle uzavřou mečouna do křupavé skořápky, aniž by přebyly jeho chuť. Tento recept nabízí zajímavou alternativu k obvyklé přípravě na grilu, se kterou ovšem sdílí svou jednoduchost.

Suroviny

  • 4 plátky Mečoun
  • 1 Pomerančová kůra
  • 100 g Nasekané mandle
  • 2 plátky Oschlý chléb z tvrdé pšenice
  • 2 lžíce sýr Pecorino
  • několik listů Máta
  • několik větviček Majoránka
  • podle chuti Sůl a pepř
Postup

1. Do mixéru nasypte chléb bez kůrky, mandle, mátu, majoránku, pomerančovou kůru a sýr. Rozmixujte směs do hladka.

2. Následně do této aromatické směsi obalte plátky mečouna.

3. Zapněte horkou plotýnku a potřete ji několika lžícemi extra panenského olivového oleje.

4. Nakonec plátky mečouna opečte z každé strany na středním ohni po dobu několika minut a posypte je solí a pepřem.