13.06.2016
Červen 2016 – Objevte radost z vaření! Značka Whirlpool vstupuje do nové kategorie a přichází s nabídkou volně stojících sporáků, a to ve dvou produktových řadách v odlišných designech a se širokým spektrem užitečných vlastností. Vyberte si kombinaci, která nejlépe odpovídá vašim potřebám. Volit můžete modely s plynovou, indukční nebo klasickou sklokeramickou varnou deskou. Nechte 6. smysl a řadu dalších moderních funkcí spolu s automatickými programy, aby se postaraly o ty nejkomplikovanější recepty a zaručily vám vždy vynikající výsledky bez zbytečné námahy. Intuitivní ovládání a samočisticí systémy trouby pak povýší každodenní vaření na radost a nový sporák se stane pomocníkem, který díky modernímu provedení padne do každé kuchyně.

Nová dimenze v kategorii sporáků

Společnost Whirlpool, největší výrobce a prodejce velkých domácích spotřebičů v Evropě, neustále naslouchá potřebám svých zákazníků, i proto nyní nově vstupuje do kategorie volně stojících sporáků. 6. smysl s řadou dalších funkcí a programů, široký výběr varných desek i samočisticí funkce trub, obvyklé pro vestavné spotřebiče, posouvají hranice této – pro Čechy stále velmi důležité – kategorie.

Dva špičkové designy

Krása a mimořádný design jsou pro Whirlpool stejně významné jako nejmodernější technologie, které je perfektně doplňují. Nové sporáky proto budou účelným, ale zároveň poutavým přírůstkem do vaší domácnosti. Dva designy jsou navržené tak, aby se elegantně přizpůsobily kuchyním různých barev a rozměrů.

Design CORE+ je pro milovníky čistého, moderního a minimalistického stylu. Luxusní detaily – černý zrcadlový povrch na předním panelu a dvířkách, rukojeť z nerezové oceli a snadno ovladatelné dotykové uživatelské rozhraní s ikonami na LCD displeji pro jasnou zpětnou vazbu – to vše vnáší do tohoto velmi sofistikovaného designu výrazně elegantní a nadčasový prvek. K dispozici jsou modely v rozměru 60 (š) × 60 (h) cm.

Design CORE reprezentuje tradiční vzhled, vysoce kvalitní materiály, oblíbené ovládání s pomocí knoflíků a celoskleněná dvířka, a proto se hodí do jakékoli domácnosti. Uživatelé také ocení jednoduchost používání. K dispozici v rozměru 50 (š) × 60 (h) cm.

Technologie

6. SMYSL. Plynové varné desky se 6. smyslem umožňují snadno nastavit požadovanou sílu plamene, a to výběrem z 6 metod vaření – mírný var, dušení, restování, smažení, grilování a vaření. Recepty navíc můžete zopakovat, kdykoli potřebujete. Jednoduše otočte knoflíkem a vyberte správný režim vaření pro konkrétní recept. Nikdy se nemůžete splést a vždy zvolíte správnou úroveň plamene.

INDUKCE. Ti, kdo upřednostňují vaření s pomocí indukce, nadchne rychlost přivedení tekutiny k varu a možnost vařit s hrnci a pánvemi jakéhokoli rozměru. Indukční technologie převádí energii přímo do nádoby, a vaření je tak rychlejší a energeticky efektivnější než u jiných varných desek a zároveň zaručuje absolutní bezpečnost. Pokud varná deska zjistí nepřítomnost nádobí po dobu 1 minuty nebo když se tekutina rozlije ven, sofistikovaná technologie desku automaticky vypne.

Trouby, které nabízejí příjemnou spolupráci a snadné čištění

Inovativní technologie a speciální funkce horkovzdušných trub sporáků Whirlpool vám usnadní přípravu těch nejlahodnějších pokrmů, pomohou díky automatickým nastavením, sníží čas potřebný k vaření a zároveň zaručují snadné čištění.

AUTOMATICKÉ FUNKCE SE 6. SMYSLEM. Trouby sporáků Whirlpool v designu CORE+ nastaví díky automatickým funkcím se 6. smyslem ideální parametry pro přípravu vašich oblíbených pokrmů. Vyberte si ze čtyř přednastavených funkcí – pizza, chléb, maso a dorty – a trouba sama stanoví správnou teplotu a čas, a to přesně podle typu jídla, které se připravuje. Troubu ani není třeba předehřívat. Díky optimálnímu nastavení každé z automatických funkcí upečete dokonalou pizzu i telecí, domácí cukroví, ze kterého se budou sbíhat sliny, či v pouhých 45 minutách připravíte čerstvý chléb. S novými sporáky ušetříte čas a energii a zároveň připravíte dokonalé menu jako profesionální kuchař!

PYROLYTICKÉ ČIŠTĚNÍ. Zapomeňte na nekonečné hodiny strávené namáhavým čištěním trouby. Díky pyrolytickému čištění můžete troubu dokonale vyčistit stisknutím tlačítka na ovládacím panelu. Technologie využívá cyklus s vysokou teplotou (450–480 °C), který přemění veškeré zbytky jídla na prach. Ten pak jednoduše setřete vlhkou houbičkou. Touto technologií disponují trouby sporáku v designu CORE+.

SMARTCLEAN. SmartClean je skvělou kombinací prémiových materiálů a moderních nastavení pro pohodlné čištění trouby. Díky speciálnímu povrchu vnitřního prostoru trouby a efektivnímu parnímu cyklu (který probíhá při přesně 90 °C) odstraníte všechny zbytky z trouby a vnitřního vybavení bez námahy nebo nutnosti použití čisticích prostředků.

DVÍŘKA QUICK CLEANING DOOR. Sklo dvířek se jednoduše vyjme a vyčistí! Dvířka Quick Cleaning Door u modelů designu CORE disponují inovativním systémem, díky kterému můžete sklo vyjmout bez jakéhokoli nářadí. Stačí po stranách stisknout, vytáhnout horní část a vyjmout sklo. Skla dvířek jsou plochá a temperovaná, čímž je zaručena lepší kvalita, větší viditelnost a vynikající pohodlí.

Produktové tipy

Sporák s indukční varnou deskou Whirlpool AXEF 6634/IX

Nerezový model v šíři 60 cm zaujme na první pohled nadčasovým dotykovým displejem, který posouvá design sporáku na novou úroveň. Velmi komfortní je také indukční varná deska se čtyřmi varnými zónami a dotykovým ovládáním. Uživatelé mohou vybírat ze speciálních funkcí, jako je například nízkoteplotní pečení, pečení pizzy, pečení chleba, zákusků a mnohé další. O vždy dokonalý výsledek se postará senzorová technologie 6. smysl. „Úklid“ trouby po pečení zajistí samočisticí systém pyrolýzy.

Doporučená prodejní cena modelu Whirlpool AXMT 6634 je 14 990 Kč vč. DPH bez RP.

Sporák se sklokeramickou varnou deskou Whirlpool AXMT 6534 IX/1

Tento model je ideální variantou pro ty, kdo dávají přednost ovládání pomocí knoflíků a klasické sklokeramické desce sporáku. Kromě standardních funkcí (horkovzdušné pečení, statické pečení, ventilátor, gril a jejich kombinace) nabízí i speciální funkce jako například velmi praktický časovač délky pečení. Samozřejmostí je technologie 6. smysl pro automatické pečení. Šíře sporáku je 70 cm.

Doporučená prodejní cena modelu Whirlpool AXMT 6534 IX/1 je 19 990 Kč bez RP.

Kombinovaný sporák

Sporák v šíři 50 cm s varnou deskou se 4 plynovými hořáky nabízí nastavení šesti stupňů plamene včetně nízkoteplotního Boosteru. Trouba disponuje standardními funkcemi, jako je horkovzdušné pečení, statické pečení, gril a jejich kombinace. Mezi další praktické funkce patří časovač délky pečení nebo čištění trouby Hydroclean. S regulací nastavení výkonu hořáku např. na rozpuštění másla, čokolády či pro rychlé vaření napomáhá 6. smysl.

Doporučená prodejní cena modelu Whirlpool AXMT 6534 IX/1 je 14 990 Kč bez RP.

Více informací o spotřebičích Whirlpool naleznete na www.whirlpool.cz.