Zeleninové Ratatouille

Doba přípravy
25 Minuty
Doba vaření
25 Minuty
Ratatouille je příloha francouzské tradice, velmi podobná italské caponatě. Díky své chuti, obohacené o mnoho druhů dušené zeleniny, je dokonalou přílohou k nejrůznějším druhým chodům, kterým dodá nádech života.

Suroviny

  • 3 Cuketa
  • 3 Mrkev
  • 2 Brambory
  • 1 Středně velký lilek
  • 1 Paprika
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 listy Vavřín
  • podle chuti Paprika
  • špetka Kari
  • podle chuti Extra panenský olivový olej
  • podle chuti Sůl
Postup

1. Oloupejte mrkve a brambory a očištěte zbylou zeleninu.

2. Poté nakrájejte cuketu, brambory a lilek na kostičky, mrkev na plátky a papriku na malé čtverečky.

3. Zapněte horkou plotýnku a položte na ni velkou pánev.

4. Přidejte několik lžic extra panenského olivového oleje, česnek, bobkový list, papriku a kari a nechte chutě promíchat.

5. Přidejte brambory a papriky a vařte asi 10 minut.

6. Nyní přidejte mrkev, cuketu a lilek a vařte asi 40 minut.

7. Podávejte horké.