Vepřové Špízy s Guacamole

Doba přípravy
15 Minuty
Doba vaření
15 Minuty
Guacamole je velmi stará omáčka, která se vyrábí hlavně z limetky a avokáda. Kořeny této tradice sahají až do aztécké kultury. Její silnou stránkou je univerzálnost, díky které ji můžete kombinovat i s masovými pokrmy, jako v tomto receptu.

Suroviny

  • 200 g Vepřové maso
  • 200 g Klobása
  • 1 Pepř
  • Rozmarýn
  • 1 Limetka
  • Extra panenský olivový olej
  • Bobkové listy
  • podle chuti Sůl a pepř
  • Příprava guacamole: -
  • 1 Avokádo
  • 1 Rajčata
  • 1 Pálivá paprička
  • cibulky Polovina
  • špetka Kmín
  • Šťáva z poloviny citronu
  • 2 lžíce Extra panenský olivový olej
  • Nasekaný koriandr nebo petržel
  • Sůl a pepř
Postup

1. Začněme přípravou guacamole: Rozpůlte avokáda, odstraňte pecku a misce rozmačkejte dužinu vidličkou, pokapejte limetkovou šťávou a ochuťte olejem, solí a pepřem.

2. Dále nakrájejte rajčata a cibuli na kostičky, nasekejte koriandr a chilli, přidejte kmín a promíchejte.

3. Vepřové maso nakrájejte na kostičky, papriky očistěte a nakrájejte, limetku nakrájejte na klínky a klobásu na kousky.

4. Maso napíchejte na špíz, střídavě na kostky nakrájené vepřové maso, kousky klobásy, plátky limetky, papriky a bobkové listy, všechny špízy potřete olejem a dochuťte olejem a pepřem.

5. Poté položte gril na sporák.

6. Je čas nahřát talíř.

7. Špízy položte na gril a opékejte 7 minut z každé strany.

8. Nakonec jsou špízy připraveny k podávání s guacamole.