Vejce na Měkko s Hráškovou Polévkou

Doba přípravy
0 Minuty
Doba vaření
12 Minuty
Snadný a rychlý recept, ve kterém je použití těch nejčerstvějších vajec jediné, na čem opravdu záleží. Přidání hráškového krému z něj tvoří kompletní, chutný a energetický pokrm.

Suroviny

  • 4 Vejce
  • 2 lžíce Ocet
  • podle chuti Sůl a pepř
  • Hrášková polévka (recept č. 7)
  • podle chuti Pažitka
Postup

1. Začněte tím, že do poměrně velkého hrnce nalijete půl litru vody.

2. Přiveďte k varu, přidejte sůl a ocet a snižte teplotu (var musí být sotva znatelný).

3. Do vroucí vody opatrně vložte vejce.

4. Vejce vařte 3-4 minuty a slijte je děrovanou naběračkou na savý papír.

5. Poté ohřejte hráškovou polévku a na každý talíř nalijte malé množství, doprostřed položte jedno vejce a posypte je pepřem a nasekanou pažitkou.