Tempura z Krevety a Cuketových Květů

Doba přípravy
40 Minuty
Doba vaření
10 Minuty
Japonská tradice a italská kuchyně se spojují v tempuře, suché obalování s japonským původem. Tato interpretace obohacuje obě gastronomické kultury; krevety objevují neobvyklou shodu, zatímco klasické cuketové květy se setkávají s neobvyklým těstem.

Suroviny

  • 12 Krevetí ocásky
  • 12 Cuketové květy
  • 1 žloutek Vejce
  • 80 g 00 mouka
  • 80 g Voda
  • podle chuti Kostky ledu
  • Dostatečný arašídový olej na smažení
  • podle chuti Sůl
Postup

1. Začněte rozšleháním žloutku, poté přídávejte vodu střídavě s moukou, dokud není těsto hladké.

2. Těsto uložte do chladničky na alespoň půl hodiny.

3. Dále krevety očištěte, omyjte a zbavte střívek. Poté očištěte dýňové květy, odstraňte řapík a omotejte je kolem ocásků krevet a zajistěte je dlouhou dřevěnou špejlí.

4. Nyní je čas postavit pánev na oheň, přidat arašídový olej a zahřát (180°).

5. Do těstíčka přidejte kostky ledu, krevety namočte a po několika je vložte do rozpáleného oleje a smažte, dokud nezezlátnou.

6. Je čas je nechat okapat na savém papíře a podávat je spolu se sójovou omáčkou podle chuti.