Šťouchaná Tymiánová Brokolice a Květák

Doba přípravy
5 Minuty
Doba vaření
22 Minuty
Pokud je pravda, že ne každý má rád brokolici a květák, zkuste je dát na stůl převlečené za jemné pyré: stačí kapka EVO oleje a tato pochoutka si podmaní každého, i ty mladší.

Suroviny

  • 500 g Růžičky brokolice
  • 500 g Květák
  • 1 stroužek Česnek
  • Několik větviček Tymián
  • 4 lžíce Extra panenský olivový olej
  • podle chuti Sůl a pepř
Postup

1. Očištěte brokolici a květák, odstraňte nejtvrdších částí stonku a rozdělte na růžičky.

2. Postavte pánev na sporák, přidejte 1 litr vody, stroužek česneku, několik lístků tymiánu a sůl.

3. Přiveďte k varu a vyjměte stroužek česneku.

4. Je čas přidat růžičky brokolice a květáku.

5. Vařte 12-15 minut do změknutí; rozmixujte ručním mixérem a po troškách přidávejte olej. A nyní dochuťte nasekaným tymiánem a pepřem.