Steak z Tuňáka s Tymiánem, Dýňovými a Slunečnicovými Semínky

Doba přípravy
8 Minuty
Doba vaření
10 Minuty
Pokrm věnovaný těm, kteří v kuchyni rádi pracují s kvalitními surovinami a vždy hledají recepty, které je zvýrazní, aniž by zakryly jejich chuť. V tomto receptu zůstává tuňák absolutním protagonistou, zatímco směs nahrubo nasekaných semínek a koření přispívá k obohacení jeho chuti.

Suroviny

  • 1 400 g filé Tuňák
  • několik větviček Tymián
  • 30 g Dýňová semínka
  • 30 g Slunečnicová semínka
  • 2 lžíce Extra panenský olivový olej
  • podle chuti Sůl a pepř
Postup

1. Začněme tím, že tuňáka nakrájíte na 4 cm silné plátky, potřete olejem a posypete tymiánem, solí a pepřem.

2. Dále nahrubo nasekejte dýňová a slunečnicová semínka.

3. Poté plátky tuňáka obalte ve směsi semínek.

4. Dále postavte na sporák horkou plotýnku.

5. Je čas plotýnku zahřát.

6. Tuňáka na 3 minuty orestujte ze všech stran.

7. Tuňáka nakrájejte na plátky a podávejte se zeleninou.