Sladkokyselá Cuketa s Piniovými Oříšky, Mátou a Sušenými Rajčaty

Doba přípravy
5 Minuty
Doba vaření
35 Minuty
Druhý chod, který je rychlý na přípravu, ideální k uložení do lednice a podáváný vlažný: zásluhu na tom má také kombinace cukru a octa, která kromě toho, že dodává jídlu onu příjemnou sladkokyselou chuť, pomáhá jídlu déle vydržet.

Suroviny

  • 6 Středně velké cukety
  • 6 Sušená rajčata
  • 50 g Piniové oříšky
  • několik listů Máta
  • Jedna kostka Máslo
  • 2 lžíce Extra panenský olivový olej
  • podle chuti Sůl a pepř
  • Půl sklenice Vinný ocet
  • 2 lžíce Cukr
Postup

1. Pro začátek z cuket odstraňte špičky. Cukety poté omyjte a nakrájejte na tyčinky.

2. Je čas zapnout horkou plotýnku a položit na ni velkou pánev.

3. Přidejte máslo, olivový olej, stroužek česneku a polovinu máty nasekané nožem: několik minut restujte, pak přidejte piniové oříšky a cuketu.

4. Dále vařte na středním plameni bez pokličky za častého míchání asi 20 minut, poté přidejte sůl a pepř a na kostičky nakrájená sušená rajčata.

5. Smíchejte cukr s octem a zalijte cukety: nechte směs odpařit a pokračujte ve vaření dalších 10 minut. Podle potřeby dosolte a podávejte teplé.