Rychlá Rybí Polévka

Doba přípravy
15 Minuty
Doba vaření
0 Minuty
Mořské plody naštěstí nejsou výsadou léta. V této rychlé polévce najdete krevety, malé sépie, ropušnice, štítník a malé kalamáry. Jediné, co chybí? Silný krajíc opečeného chleba, který si můžete namočit do této lahodné teplé polévky.

Suroviny

  • 1.500 kg Velmi čerstvé různé ryby (červené ryby, štítník, sépie, chobotnice, krevety)
  • 1/2 sáčku Šafrán
  • 1 stonek Celer
  • Polovina Mrkev
  • baby cibule Pórek
  • 1 kus Fenykl
  • 4 Zralá a pevná rajčata
  • 1 malý svazek Petržel
  • 2 lžíce Extra panenský olivový olej
  • 1 sklenice Bílé víno
  • podle chuti Sůl a pepř
Postup

1. Začneme s očištěním olihní a kalamárů; rozdělíme je na dvě porce. Krevety zbavíme ocásků, omyjeme a odložíme stranou. Ryby vyfiletujeme a nakrájíme na plátky.

2. Nyní odstraňte slupky z rajčat, zbavte semínek a dužinu nakrájejte. Celer, pórek, mrkev a fenykl očištěte a nakrájejte na kostičky.

3. Postavte hrnec na sporák s 1 litrem vody, vínem a solí, rajčaty a nakrájenou zeleninou.

4. Nyní přiveďte k varu, poté přidejte sépie a chobotnice, rybí filety, krevety a šafrán.

5. Vařte 15 minut.

6. Vypněte oheň, posypte nasekanou petrželkou, trochou mletého pepře a zakápněte olejem.

7. Podáváme teplé, případně doplněné plátky opečeného chleba.