1. Začneme s očištěním olihní a kalamárů; rozdělíme je na dvě porce. Krevety zbavíme ocásků, omyjeme a odložíme stranou. Ryby vyfiletujeme a nakrájíme na plátky.
2. Nyní odstraňte slupky z rajčat, zbavte semínek a dužinu nakrájejte. Celer, pórek, mrkev a fenykl očištěte a nakrájejte na kostičky.
3. Postavte hrnec na sporák s 1 litrem vody, vínem a solí, rajčaty a nakrájenou zeleninou.
4. Nyní přiveďte k varu, poté přidejte sépie a chobotnice, rybí filety, krevety a šafrán.
5. Vařte 15 minut.
6. Vypněte oheň, posypte nasekanou petrželkou, trochou mletého pepře a zakápněte olejem.
7. Podáváme teplé, případně doplněné plátky opečeného chleba.