Ramekiny s Vejci, Houbami a Cuketou

Doba přípravy
10 Minuty
Doba vaření
15 Minuty
Cocottine jsou malé pánve inspirované francouzskou cocotte. Tento typ vaření umožňuje udržovat stálou teplotu a rovnoměrné šíření tepla, které zvýrazňuje chuť vajec, hub a cuket.

Suroviny

  • 4 Vejce
  • 300 g Houby
  • 2 Malé cukety
  • 1 Scalogno
  • několik listů Petržel a bazalka
  • 4 plátky Sýr Emmenthal
  • 2 lžíce Extra panenský olivový olej
  • 30 g Máslo
  • podle chuti Sůl a pepř
Postup

1. Očistěte a nakrájejte žampiony; nakrájejte cuketu na malé kostičky; oloupejte a nakrájejte šalvěj.

2. Na sporák postavte pánev s EVO olejem a nakrájenou šalotkou a nechte ji vypotit; přidejte houby a cuketu a na silném plameni je několik minut vařte dohněda; osolte, opepřete, odstavte z plotny a posypte předem připravenými bylinkami.

3. Zeleninu rozdělte do malých pánviček vymazaných máslem; přidejte sýr ementál nakrájený na malé kousky a do každé nádobky jedno vejce.

4. Vařte na sporáku při střední teplotě 8-10 minut.

5. Podávejte horké v nádobce.