Panna Cotta s Kávou a Kardamomem

Doba přípravy
5 Minuty
Doba vaření
10 Minuty
Bavíme-li se o pudincích, jako první nás napadne pannacotta; pudink, který se zrodil v Piemontu, ale dnes je proslulý po celém světě. To však neznamená, že nás už nemůže ohromit: k přípravě lahodné verze stačí jedna lžička instantní kávy.

Suroviny

  • 1/2 l Vysokotučná smetana
  • 80 g Cukr
  • 1 lžíce Rozpustná káva
  • 10 g Želatinové listy
  • 2 Kardamonové lusky
  • 1 lusk Vanilka
  • Oplatky
Postup

1. Začněte se změkčováním želatinových plátků ve studené vodě.

2. Dále na sporák postavte pánev.

3. Do hrnce nalijte smetanu spolu s cukrem, kardamomovými lusky a vanilkovým luskem rozpůleným na polovinu.

4. Přiveďte k varu.

5. Nyní přidejte scezenou a vymačkanou želatinu a rozpustnou kávu.

6. Poté směs proceďte do forem, nechte ji vychladnout a uložte do chladničky alespoň na 2 hodiny.

7. Dort ozdobte oplatkami a můžete podávat.