Omáčka Boscaiola

Doba přípravy
30 Minuty
Doba vaření
60 Minuty
Buket podzimních vůní, z keře přímo do pokrmu, s liškami, petrželkou, tymiánem a klobásou. Výrazná chuť omáčky Boscaiola, kterou je lepší ochutnat v doprovodu sklenky dobrého vína, oživí smysly z letargie první zimy.

Suroviny

  • 500 ml Rajčatová omáčka
  • 100 g Sušené hříbky
  • 200 g Mleté telecí maso
  • 50 g Klobása
  • několik listů Petržel
  • několik listů Bazalka
  • několik větviček Tymián
  • 1 stroužek Česnek
  • podle chuti Extra panenský olivový olej
  • podle chuti Sůl a pepř
Postup

1. Namočte sušené houby v hojném množství teplé vody po dobu půl hodiny, přičemž v tomto časovém rozmezí vodu dvakrát vyměňte.

2. Poté zapněte sporák.

3. Na pánev dejte lžíci extra panenského olivového oleje, česnek a nasekanou petrželku, bazalku a tymián.

4. Nyní je nechte tři minuty získat chuť, poté přidejte okapané sušené houby a mleté telecí maso.

5. Nechte 5 minut smažit na prudkém ohni, poté zalijte bílým vínem a nechte odpařit.

6. Nyní přidejte rajčatovou omáčku, sůl a pepř a pokračujte ve vaření asi 45 minut.