Krevetové Špízy s Limetkou a Ananasem a Avokádovou Salsou

Doba přípravy
40 Minuty
Doba vaření
10 Minuty
Královské krevety, ananas a lehká omáčka z řeckého jogurtu a avokáda: tropické spojení, které vaše smysly přenese na karibskou pláž. Ideální recept, který se skvěle hodí jako aperitiv nebo druhý chod, třeba v letních večerech.

Suroviny

  • 12 Krevety
  • 2 Limetka
  • 8 Bobkové listy
  • Extra panenský olivový olej
  • Polovina ananasu
  • podle chuti Sůl
  • Příprava avokádové omáčky: -
  • 1 Jedno zralé avokádo
  • 120 g řecký jogurt
  • několik listů Máta
  • 1 lžíce Extra panenský olivový olej
  • podle chuti Sůl a černý pepř
Postup

1. Pro začátek zbavte krevety krunýřů a střívek a opláchněte pod tekoucí vodou.

2. Poté je na 30 minut naložte do marinády z limetkové šťávy, lžíce extra panenského olivového oleje, soli a pepře.

3. Ananas očistěte a nakrájejte na malé klínky.

4. Na špíz napíchněte střídavě krevety, bobkový list, limetku a plátky ananasu.

5. Nyní zapněte sporák a postavte na něj horkou plotýnku. Špízy vařte při vysoké teplotě několik minut z každé strany. Pak je přiklopte poklicí a vložte do trouby.

6. Nakonec je čas podávat špízy přelité omáčkou získanou rozmixováním avokáda spolu s řeckým jogurtem, několika lístky máty, solí, pepřem a lžící extra panenského olivového oleje.