Grilované Chobotnice s Citrusovým Kaparovým Dresinkem

Doba přípravy
25 Minuty
Doba vaření
12 Minuty
Sépie je platnou alternativou masa na grilu, zejména v létě. Proč jim nedodat trochu šmrncu omáčkou ze svěžích citrusů?

Suroviny

  • 8 Sépie
  • 1 Kůra z jednoho citronu
  • 1 Kůra a šťáva z jednoho pomeranče
  • 1 hrst Kapary
  • několik listů Petržel
  • 1 stroužek Česnek
  • podle chuti Extra panenský olivový olej
  • podle chuti Sůl a pepř
Postup

1. Začněte tím, že sépie dobře očistíte.

2. Poté sépie vložte do mísy se šťávou z jednoho citronu, dvěma lžícemi extra panenského olivového oleje, oloupaným stroužkem česneku, solí a pepřem.

3. Nechte sépie v míse 20 minut získání chuti.

4. Zapněte sporák a postavte na něj horkou plotýnku.

5. Nyní je čas sépie 5-7 minut povařit z každé strany.

6. Přejděme k přípravě dresinku: pomelte předem odsolené kapary, pomerančovou a citronovou kůru a trochu petrželky.

7. Přidejte pomerančovou šťávu a několik lžic extra panenského olivového oleje.