Dýňová Polévka

Doba přípravy
10 Minuty
Doba vaření
0 Minuty
Typicky podzimní pokrm, a to jak formou, tak ingrediencemi. Neobvyklá kombinace dýně a kaštanů je vlastně typická pro francouzskou kuchyni. Křupavá slanina vyvažuje sladkost základních ingrediencí a dodává tomuto receptu správnou rovnováhu chutí.

Suroviny

  • 500 g Dýně
  • 200 g Kaštany
  • 1 stroužek Česnek
  • Několik větviček Tymián
  • podle chuti Extra panenský olivový olej
  • podle chuti Sůl a pepř
  • 100 g Křupavá slanina
Postup

1. Začnete tím, že do velkého hrnce vložíte očištěnou, semen zbavenou a oloupanou dýni spolu s oloupanými kaštany, stroužkem česneku, špetkou soli, polovinou tymiánu, dvěma lžícemi extra panenského olivového oleje a přibližně jedním litrem vody.

2. Dále zapnete sporák, postavíte na něj hrnec a vaříte na mírném ohni, dokud se dýně nerozpadne a kaštany nezměknou.

3. Nyní ji ručním mixérem rozmixujete na pyré, přidáte kapku extra panenského olivového oleje, čerstvý tymián a pepř. Podávejte e v miskách posypaných křupavou slaninou.