Cuketové a Smažené Kuřecí Špízy

Doba přípravy
15 Minuty
Doba vaření
15 Minuty
Fritování a špízy patří k nejpestřejším věcem v kuchyni. Tento recept kombinuje obojí, a to zdravým způsobem: s lehkou strouhankovou krustou, která spojuje křupavé kuřecí maso s kolečky čerstvé cukety.

Suroviny

  • 8 Tenké plátky kuřecího masa
  • 3 Cuketa
  • podle chuti Strouhanka
  • 2 Vejce
  • několik listů Bazalka, petržel a majoránka
  • podle chuti Arašídový olej na smažení
Postup

1. Začněte tím, že cuketám odstraníte špičky, omyjete je a nakrájíte na tenké plátky pomocí mandolíny.

2. Nyní nakrájejte kuřecí maso na plátky o stejné tloušťce jako plátky cukety.

3. Poté střídejte plátky kuřete a cukety.

4. V tuto chvíli si připravte aromatickou směs na obalování smícháním strouhanky, nasekané bazalky, petrželky a majoránky.

5. Poté plátky cukety srolujte tak, aby vznikly rolády, a na každý špíz 3 z nich napíchněte.

6. Špízy nejprve obalte v rozšlehaném vejci a poté ve strouhance a dbejte na to, aby na nich směs na obalování dobře ulpěla.

7. Zapněte sporák a postavte na něj prostornou pánev s vysokým okrajem.

8. Nalijte na ni vydatné množství arašídového oleje a zahřejte ji na teplotu 180°.

9. Nyní špízy osmažte dozlatova a podávejte je horké.