Mátové rum Baby

  • Zkopírovat odkaz
Mátové rum Baby main image
Související technologie:
CRISP
Objevte více
Obtížnost
Střední
Doba přípravy
45 Minuty
Doba vaření
Chef Plus: 20 minut
Supreme Chef: 20 minut
Počet porcí
4 osoby
Koho nikdy nelákalo dát si Rum Babu? Dostatečně měkká, aby byla vlhká i po namočení do aromatického sirupu, který je pro tento recept klíčový.
Mátové rum Baby ingredients
Vegetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Mouka 125 g
  • Máslo 50 g
  • Vejce 2
  • Vaječné žloutky 1
  • Mléko 15 ml
  • Cukr krupice 15 g
  • Pivovarské kvasnice 15 g
  • Sůl špetka
  • Bazalka 30 g
  • Máta 30 g
  • Voda 500 ml
  • Třtinový cukr 250 g
  • Citron 1
  • Rum 250 ml
  • Tymián 15 g

Postup

1. Vložte mouku a droždí do mixéru a krátce promíchejte.
2. V míse smícháte mléko, vejce a žloutek a dobře promícháte.
3. Přidejte cukr a sůl a znovu promíchejte.
4. K mouce přilijte vaječnou směs a v mixéru prohnětete.
5. Přidejte máslo, předem změklé při pokojové teplotě, a vmíchejte ho do těsta.
6. Těsto přendejte do cukrářského sáčku a nalijte do máslem vymazaných forem, které naplníte asi do výšky 1 cm od okraje.
7. Nechte půl hodiny kynout na teplém místě nebo v troubě zvolením stupně kynutí na 30 °C.
8. Mezitím si ve spodním koši parního hrnce připravte sirup. Přidejte trochu vody ohřáté v mikrovlnné troubě při 750 W po dobu 4 minut, 250 g cukru, rum, bazalku, mátu, tymián a citronovou kůru. Nechte louhovat a přikryjte pokličkou.
9. Po vykynutí položte formy s těstem na keramický talíř vhodný k pečení.
10. Talíř s formami vložte do mikrovlnné trouby, zvolte větrané vaření a nastavte teplotu na 180 °C na 20 minut.
11. Po upečení vyjměte rum baby z formiček a namočte je do sirupu.
12. Jakmile se sirup vsákne, naaranžujte rum baby na talíře a ozdobte jemně zbarvenými jedlými květy.
CRISP

Související technologie:

CRISP

Funkce Crisp umožňuje dosáhnout křupavého, zlatavého povrchu pokrmů.
Související recepty